OM MIG - KJELL ÅKE

Jag är född och uppväxt i Myra, Metbäcken. En liten by i Torsby kommun i Värmland. Min ordinarie sysselsättning har jag som speciallärare på Stjärnskolegymnasiet i Torsby. Naturen, med jakt och fiske är ett av mina stora intressen. (Inga jobb under älgjakten !). Vi har också ett fritidshus i Ångermanland där jag gärna vistas under ledigheter.

Man kan säga att min komikerkarriär tog fart 2007 och att Bosse Parnevik var den som upptäckte mig. Men innan dess har jag spelat revy och uppträtt sedan mitten av 80-talet. 2007 medverkade jag på komikerfestivalen på Fridolf Rudin museét i Munkfors, samtidigt som Bosse tog emot årets pris.

Bosse tyckte mitt uppträdande var det roligaste han sett och ville att jag skulle uppträda på hans 70-årskalas på Grand Hotell i Stockholm. Där var Uffe Larsson toastmaster. Han tyckte om vad han såg och sa att jag var den nya "Roffe Bengtsson" och erbjöd mig en plats i hans sommarrevy. Vi uppträdde i både Vadsena, Lidköping och avslutade sedan hemma i Torsby. Det blev stor succé och en mycket lärorik period för mig. Vi hade även planer för framtiden, men tyvärr lämnade Uffe oss alldeles för tidigt.

Jag har också haft förmånen att få jobba med en annan av mina stora idoler - Thomas von Brömsen.

Nu har jag en förhoppning, om att jag skall få fortsätta att underhålla i många år framöver och på så sätt sprida lite glädje och goda skratt på min resa i komikens värld.

Om Du/Ni vill ha lite rolig underhållning till kickoffen, firmafesten eller någon annan tillställning, så hör av Er. Jag kommer gärna och berättar om t ex min hembygd eller något annat roligt.

Kjell Åke i Myra
Myra Metbäcken
685 92 Östmark